Novice

Leto 2016, od katerega se na simboličen način v našem društvu dokončno poslavljamo, je bilo kljub praznovanju okrogle 70 letnice zelo delavno in nam je uspelo v marsičem doseči tudi cilje, o katerih smo pred nekaj leti lahko samo sanjali.

Slovesno smo obeležili našo okroglo obletnico s Florijanovo mašo in proslavo s parado, na kateri nam je nekoliko ponagajal le dež. Z udeležbo so nas poleg gasilcev počastila vodstva krajevne skupnosti, Gasilske zveze Grosuplje in Gasilske zveze Slovenije ter župan Občine Grosuplje in župnik Župnije Žalna.

Ob tej priložnosti nam je uspelo izdati tudi zbornik, v katerem smo poleg gasilstva nekoliko predstavili tudi vaško, kulturno in družabno delo.

Na veselici smo koncem avgusta proslavili skupaj s tekmovalnimi ekipami, vodstvom krajevne skupnosti ter župana že 5. tekmovanje v simboličnem vlečenju gasilske cevi za Lambergov pokal.

Uspelo nam je držati na dokaj visoki ravni tudi operativno delo, še posebej na tekmovalnem področju članov.

Da pa smo prav v zadnjim mesecih lahko tekmovali med 40-ekipami, ki smo sodelovale v zimski ligi Gasilske zveze Slovenije v hitrem spajanju sesalnega voda, pa je nedvomno »zaslužen« tudi ta prostor, katerega smo začeli pripravljati za izgradnjo že v pozni jeseni 2015 in smo ga v letošnjem letu zaključevali.

Pri tem delu pa so nam nekateri še posebej pomagali: 

Najprej naj pohvalim IZVEDBENO ekipo, ki je gradila in opremila ta gasilsko športni prostor, ki ga danes simbolično predajamo namenu. To smo bili v glavnem člani operativne oz. tekmovalne enote in nekaj članov, ki obvladajo suhomontažna, keramičarska, električarska, vodovodna, mizarska in pleskarska dela. 

Pri tem moram povedati, da smo sprva zaradi zelo slabega odzivanja vodstva Gasilske zveze Grosuplje na našo pobudo o izgradnji tega prostora, načrtovali za uporabo le polovico podstrešnega prostora izključno za izvajanje gasilskih vaj. Ko pa smo približno na polovici od začetnega načrta le dobili odobritev dodatnih 7.000 € sredstev za gradnjo in proslavljanje obletnice z izdelavo zbornika, smo dopolnili načrt in vanj vključili še klubski prostor ter WC (slednji še ni izdelan do konca).

Zato naj se še enkrat zahvalim vsem donatorjem, še posebej zlatim: Občina Grosuplje, Gasilska zveza Grosuplje, Krajevna skupnost Mlačevo, Miha Kogovšek s.p. – suhomontažna gradnja – Velika Loka, Partner Graf d.o.o. – zelena tiskarna - Grosuplje, Jerovšek N&A Co. D.o.o. - Zagradec, Nina Kastelic s.p. – gostinska oprema – Zagradec in srebrni: Avtotransporti Kastelec  - Kastelec Lado s.p. – Grosuplje.

Zdaj pa vabim predstavnika Gasilske zveze Grosuplje, da s KLJUČEM OD VHODNIH VRAT NA PODSTREŠJE PREIZKUSIMO, ČE SE VRATA ZAKLEPAJO IN ODPIRAJO ter s tem predamo prostor svojemu namenu, čeprav smo ga, še predno je bil narejen do konca, že dodobra preizkusili!

S5 Box