Iz arhiva

Danes, v nedeljo pozno popoldne, ko je za nami že pospravljanje prireditvenega prostora in parkirnega prostora ter odstranjevanje večine oglaševanja, pa ne nazadnje tudi popoldanskega piknika za osebje, ki je pripravljalo in delalo na prireditvi ter na koncu tudi pospravljalo, že lahko rečemo, da sta 4. družabno tekmovanje v vlečenju gasilske C cevi za Lambergov pokal, in gasilska veselica, ki smo ju organizirali zagraški gasilci in gasilke včeraj, 29. avgusta 2015 od 18. ure dalje USPEŠNO ZAKLJUČENA.

Za začetek naj povemo, da se je tekmovanja v povprečju udeležilo nekaj manj ekip. Je pa pri tem res, da je nekatere zvabilo morje s poletno vročino in zadnji počitniški vikend. Zato smo dobili v soboto dopoldne tudi nekaj odpovedi že prijavljenih ekip.

V ženski kategoriji so nastopile članice PGD Velika Loka, ki so bile tudi najmočnejše in so zato poleg pokala za prvo mesto zdaj že drugič odnesle tudi prehodni pokal. Na drugo mesto so se uvrstile članice PGD Luče, na tretjem pa so pristale naše domače Kityike, ki pa so si na podlagi glasovanja z oddanimi srečkami (na katero je vsak lahko napisal svojega favorita) priborile še pokal za NAJBOLJ PRILJUBLJENO EKIPO.  

V moški kategoriji je tekmovalo 6 ekip: ekipa PGD Velika Loka, ekipa Gostilne pri Froncu in ekipa PGD Luče.  Na tretje mesto se je uvrstila ekipa PGD Žalna, na drugo ekipa Mlačevski petelini iz PGD Veliko Mlačevo, na prvo mesto pa domača ekipa PGD Zagradec pri Grosupljem, ki se je v zadnjih dveh letih "zredila" za skoraj 200 kg.

Tekmovanje je potekalo po ustaljeni praksi in pravilih. V vsaki tekmovalni ekipi je nastopilo 7 tekmovalcev oz. tekmovalk, največ dva pa sta bila lahko v rezervi. Rezervo, vendar samo tisto osebo, ki je bila prijavljena, so lahko zamenjali po vsaki tekmi s predhodno najavo glavnemu sodniku. Sicer so nekateri v stilu sodnika J€žka Zagraškega na koncu pokomentirali predvsem o izidu tekmovanja v moški kategoriji češ, saj so imeli domačega sodnika. Vendar sta tudi te pripombe pomožna sodnika Jože Dremelj - G II. iz PGD Veliko Mlačevo (NA SLIKI Z OZNAKO 1) in Tadej Garbas - G I. iz PGD Malo Mlačevo (NA SLIKI Z OZNAKO 2)vzela za hec.

Glavni sodnik tekmovanja je bil Jože Miklič - GČ II. PGD Zagradec (NA SLIKI Z OZNAKO 3). Vse ostale vloge pri tekmovanju so nosili člani in članice PGD Zagradec: za čistočo in varnost ter prvo pomoč je skrbela Cvetka Kadunc G (NA SLIKI Z OZNAKO 4) za zapisovanje na "ruski displej" je skrbela Klavdija Jerovšek G (NA SLIKI Z OZNAKO 5), za administracijo in kontrolo je skrbel Gregor Zupančič VG (NA SLIKI Z OZNAKO 6) in za red ob tekmovališču pa sta skrbela Andrej Kastelic G (NA SLIKI Z OZNAKO 7) in Samo Kadunc (MANJKA NA SLIKI).    

Protokola razglasitve rezultatov pa sta se udeležila tudi župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič in direktor občinske uprave Dušan Hočevar, ki sta podelila zmagovalne in prehodne pokale moškim in ženskim ekipam. 

Veselica z bogatim srečelovom ter mladim ansamblom Divja kri iz Suhe Krajine, ki je pokazal zelo dobro igranje in poskrbel, da ste se lahko veliko naplesali, pa še z nekaterimi drugimi dodatnimi zabavnimi elementi na veselici, je potekala po pričakovanjih, brez incidentov, obisk pa je bil po pričakovanju.

______________

Zato se organizatorji PGD Zagradec pri Grosupljem zahvaljujemo:

- najprej vsem domačim gasilcem in gasilkam ter tudi vsem tistim prijateljem gasilstva, ki so nam z dobro voljo priskočili na pomoč (strežnemu osebju, blagajni, "jurčku", osebju v kuhinji, domačim redarjem, prodajalcem srečk in dekletom v izdaji dobitkov ... vseh skupaj je bilo okoli 50),  

- vsem tekmovalnim ekipam, ki so se udeležile tega tradicionalnega zabavnega tekmovanja (organizatorji predvidevamo, da bomo naslednjič podelili posebna priznanja-nagrade za 5. kratno udeležbo na tekmovanju),

- občinskemu vodstvu dr. Petru Verliču in Dušanu Hočevarju za udeležbo pri podelitvi priznanj in pokalov,

- PGD Gatina za mobilno ozvočenje,

- PGD Luče, Malo Mlačevo, Velika Loka in Žalna za izposojo vrtnih miz,

- vsem darovalcem dobitkov za srečelov,

- Aleksu Vlašiču za izdelavo zvočne reklame, tiskarni Partner Graf za grafične usluge, radiu Zeleni val za popust pri predvajanju reklame,  

- Transportom Kastelec s.p. za oglaševanje na svetlobni LED oglasni tabli,

- skupini Logo d.o.o. in Andreji Kušlan za dovoljenje, da smo lahko postavili dva oglasna transparenta na njihovih zemljiščih,

- IN NE NAZADNJE TUDI VSEM VAM, KI STE PRIŠLI NA PRIREDITEV TER POSKRBELI ZA DOBRO VZDUŠJE.

Ko bodo poravnani vsi računi, bomo lahko bolj natančno rekli, kakšen je bil rezultat - le-tega bomo v celoti namenili za vzdrževanje SVOJE gasilske opreme in gasilskega doma.

Še enkrat hvala vsem!

Jože Miklič, alias gasilec J€žek Zagraški, to pot tudi v vlogi glavnega sodnika na družabnem tekmovanju. 

NEKAJ FOTOGRAFIJ S TEKMOVANJA IN VESELICE VKLJUČNO Z OSEBJEM, KI JE SKRBELO, DA JE PRIREDITEV POTEKALA "PO PROGRAMU".

S5 Box