Tekmovanja članov

Člani A PGD Zagradec pri Grosupljem so se od 21. 1. do 18. 3. udeležili šestih tekmovanj v hitrem spajanju sesalnega voda - zimska liga, ki jih je razpisala Gasilska zveza Slovenije: 21. 1. 2017 -  v Staršah - GZ Ptuj, 28. 1. 2017 - v Mirni - GZ Trebnje, 11. 2. 2017 - v Keblu - Slovenska Bistrica, 18. 2. 2017 - v Zalogu pri Cerkljah - GZ Kranj, 11. 3. 2017 - v Žažarju - GZ Vrhnika in 18. 3. 2017 - Šmartnem pri Litiji - GZ Litija.

Na dveh tekmah so bili zelo uspešni (v Staršah, kjer so dosegli osmo mesto in v Šmartnem, kjer so dosegli šesto mesto), na koncu pa so med skupno 40 tekmujočimi ekipami dosegli ZELO SOLIDNO 14. mesto. Čestitamo za pogum in dobro voljo!

Pa še nekaj je pri tem zanimivo: Do tega rezultata so nedvomno prišli tudi zato, ker so si večinoma sami poskrbeli za prostore na podstrehi gasilskega doma. Poleg tega naj še povemo, da trenira v tem prostoru tudi EKIPA ČLANIC A iz PGD Ivančna Gorica, saj tam gradijo prizidek h gasilskem domu in imajo vse tekmovalno orodje spravljeno pri nas. Z njimi so prišli v stik prek njihovega "rokohitrskega" trenerja Mihe in so se zdaj že spletla prava prijateljstva, kot tudi z ekipo iz Štangarskih poljan, s katerima so se v Zalog pri Cerkljah odpeljali celo skupaj z avtobusom.

To, da ena ekipa NAVIJA za drugi dve je samo po sebi umevno, le takrat ne kadar si stojita ekipi kot tekmujoči.

 

S5 Box