Razno

ZEMLJEMERCI SO ZNIŽALI TRIGLAV ZA 35 CM

Ko so nedavno zemljemerci objavili, da se je Triglav znižal za 35 cm, so v VELE-GROSE-UPLJAH nekateri spet začeli razmišljati o gradnji zadrževalnika VELIKI POTOČEK, da bi zmanjšali POPLAVE, saj se bojijo, da je imel pri tem spet kakšne prste vmes J€žek Zagraški.

Ja, priznam. Mea culpa, mea maxima culpa. Ko smo nivelirali zadnjih več kot 10 let po vsej S-LOVE-niji, sem jo pri tem kar precej prehodil ... in če je zaradi tega zlezla dol, je bila pa zares slabo podložena. 

P.S.: Zdaj menda nekateri že spet pripravljajo ČOLNE in HOVERCRAFTE https://en.wikipedia.org/wiki/Hovercraft#/media/File:USN_hovercraft.jpg ter se odpravljajo na KUCELJ, kjer bodo počakali na VESOLJNI POTOP.

 

NAJPREJ ČEBELE, ZDAJ BI RADI ŠE GASILCE?

Ko je gasilec J€žek Zagraški izvedel, da VSI LEVI SVETNIKI (s poudarkom na predzadnjem I) niso glasovali za LETOŠNJE OBČINSKO ZLATO PRIZNANJE (ki je itak samo papir - brez denarja), je zelo hitro našel STAR PARTIJSKI MODEL, po katerem delujejo poleg veleupeljskega kontinuitetnega političnega ferajna tudi v STRANKI NAJBOLJ-MODERNEGA VIDEZA, cepljenega na PROSLULI in propadli LDS. Tam so že pred leti ob podobni priložnosti POVZROČILI, da so med ČEBELARJE DELILI LEVE in DESNE čebele. Niso pa povedali, katere morajo delati in katere med nabirajo. J€žek pa se pri tem boji, da tudi takrat čebel sploh ni bilo, ampak so bili zraven sami TROTI. 

Je pa J€žek po ZVEZAH izvedel, da ZAGRAŠKI FAJERBERGERJI tudi VSEM SVETNIKOM s Florijanom vred OBLJUBLJAJO: Kjerkoli bo gorelo, ali bodo imeli kakšno drugo nesrečo, in če jih bodo poklicali NA INTERVENCIJO PREK REGIJSKEGA CENTRA ZA OBVEŠČANJE, bodo po najboljših možnostih (v skladu z usposobljenostmi in opremo) odhiteli NA POMOČ! 

 

VIŠJA P(R)ORAČUNSKA MATEMATIKA

Gasilec J€žek ne bi bil J€žek, če se ne bi ob fajerbergerskih TEMAH in DNEVIH srečeval tudi s PORAČUNSKO MA - TEMA - TIKO in je to TEMO načel namesto z MATIKO kar s KRAMPOM:

Najprej je seštel vse OBČINSKE nagrade in priznanja, ki so jih prejele FIZIČNE in PRAVNE osebe na območju KRAJEVNE SKUPNOSTI MLAKUŽEVO v zadnjih 20-ih letih in nato delil s številom VSEH ŽIVIH PREBIVALCEV. Nato je ta postopek PONOVIL ŠE 9 krat za vse ostale KRAJEVNE SKUPNOSTI v občini. 

Že ta izračun je pokazal, da MLAKUŽEVO DALEČ PRESEGA OSTALE PO ŠTEVILU PREJETIH nagrad in priznanj. Ko pa je dodal še vse tiste DOMORODCE, ki so EMIGRIRALI kot OBČANI v sosednje KS, in so bili tam tudi NOSILCI RAZNIH FUNKCIJ in IMETNIKI RAZNIH PODJETIJ, se je to razmerje SAMO ŠE POVEČALO.

Ko pa je vzel v roke še drugo ENAČBO in seštel, koliko je na GLAVO MLAKUŽEVO PREJELO DENARJA IZ PRORAČUNA, je ugotovil, da je to razmerje skoraj OBRATNOSORAZMERNO GLEDE na nagrade in priznanja.  

Zato PREDLAGA UVEDBO ČIMPREJŠNJE P(R)ORAČUNSKE MATEMATIKE.

 

 

Priznanj BO ŽE KMALU DOVOLJ ZA NA VSE ŠTIRI STENE!

Ko je gasilec J€žek Zagraški izvedel, da bodo zagraški fajerbergerji spet prejeli eno od prestižnih PRIZNANJ, so se mu usta razpotegnila do ušes, a ker zato ni mogel držati jezika za zobmi, je hkrati komentiral:

"Priznanj bo kmalu dovolj za na vse ŠTIRI STENE GASILSKEGA DOMA, fajerbergerski dom je pa še vedno OBČINSKI.

Ampak tudi to ni moteče, sploh ne ob grozeče napovedanem NEPREMIČNINSKEM DAVKU. Da bi le še kaj CVENKA ČIM PREJ BILO NAKAZANO na TRR!"

 

 

Mladi zagraški fajerbergerji ŽE zbijajo KURNIK!

Po že drugič osvojenem MLAČEVSKEM RDEČEM PETELINU so se naši mladi fajerbergerji poleg gradnje na podstrehi lotili še izdelave KURNIKA, saj imajo zdaj že DVA PRVORAZREDNA PETELINA in EN TAKO VELIK PREHODNI POKAL, da bo lahko služil tudi za napajalnik.

Zdaj samo še čakajo, da KURE začnejo nesti ZLATA JAJCA, potem bodo enakopravno JAHALI NA VELE-UPELJSKEM KONJU.

 

Turnir v trganju gasilskih C cevi?

Večina zagraških članov in članic je sklenila, da 5. TURNIR V TRGANJU GASILSKIH C CEVI - nepreklicno BO, pa čeprav se nekateri birokrati zelo trudijo, da bi pobrali še tistih nekaj €VRČKOV dobička, kolikor smo ga do zdaj običajno zbrali na takih prireditvah, ko vse delo ČLANSTVA IN SIMPATIZERJEV s pripravami vred ne doseže vrednosti niti 1 €/h.

Upamo le, da bodo vse davčne blagajne DELOVALE NA POLNO! 

PRIPISAL 4. 6. 2016 http://www.finance.si/8845719

No, pa so nas le uslišali!? Škoda, da se zdaj ne bomo imeli na KOGA izgovarjat? Je pa tudi to res, da bi v najboljšem IZKUPIČKU morali v ZA GRADCU organizirati vsaj DVE VESELICI, da bi dosegli iztržek 5.000 €.

 

Koliko je ura? 

Nekateri VRLI člani, ki niso prišli na proslavo 70-letnice zagraških FAJERBERGERJEV, sprašujejo, kje dobijo lahko uro in zapiske na 180 straneh J€žka ZagraškegaOdgovor je zelo preprost:

- Ure so bile namenjene samo tistim, ki so DAROVALI V TA NAMEN več kot 300 € kot donator in vsaj 100 € kot aktiven član društva, ali pa so bili na proslavo povabljeni kot posebni gostje.

- "Zapiske" pa bo dobila vsaka AKTIVNA HIŠA na LOP-ČKU in v ZA-GRADCU, ki bo pokazala VSAJ TOLIKO AKTIVNOSTI, da bo PREMAGALA pot od svojega PRAGA do FAJERBERGERSKEGA doma na eni izmed sej v PRIHODNOSTI.

P.S. Po 30 € je ZAPISKOV še kar nekaj, za URE pa lahko poskrbimo po približno ENAKI CENI

 

Davčne blagajne

Od kar je 1. 1. 2016 država uvedla davčne blagajne, ZA GRAŠKI gasilci razmišljajmo, da bi se registrirali v avstrijskem GRADCU. Tam društvom bolje kaže, saj naj bi jih NEPROFITNIM, HUMANITARNIM organizacijam ukinili.

Če bo treba, bomo utemeljevali, da imamo že v naslovu (za)GRADEC. Če pa še to ne bo dovolj, pa bomo po VEZAH in POZNANSTVIH stopili v stik z našimi izseljenimi nekdanjimi čušpersko-boštanjskimi Lazariniji v GRADCU in drugih avstrijskih krajih! Spotoma bomo dobili pa še kopijo aktualne zastave Kranjskega viteškega poziva, ki je bila narejena v spomin na BITKO PRI SISKU leta 1593. 

http://www.delo.si/zgodbe/nedeljskobranje/predniki-lazarinijev-ne-smejo-se-enkrat-umreti.html

ZAPISAL PRED PROSLAVO

Poleg tega pa je treba še reči: "Hvala Bogu, da sta Vele-upeljski Janko in Čušperska Metka ugotovila, ZAKAJ SO PO PROSLAVI V ZA GRADCU lahko registrirali SAMO TRI RAČUNE, potem je pa E-BLAGAJNA CRKNILA.

Še dobro, da smo imeli ZASTONJ GOLAŽA IN PIVA DOVOLJ za pogostitev VSEH OBISKOVALCEV.

Kaj če bi imeli veselico?  

ZAPISAL PO PROSLAVI ZNANI PROVOKATOR gasilec J€žek Zagraški

P.S. Turki in davki so nam naredili že dovolj škode.  

S5 Box